1820646.jpg

Söpöläiset valmistuivat viimein. Sain siis nauhat laitettua. Toissapäiväisen syntymäpäiväni kunniaksi tajusin, että onhan minulla satiininauhaa laatikossa odottamassa "suurta takoitusta". Nätit äitin vanhan mekon kanssa. Tykkään.

1820648.jpg

Tyttömäisyys iski vihdoin minuunkin, vannoutunut poikatyttö aina 17 ikävuoteen asti. Täytyi olle se seurustelu. Kyllä, se se on... Täytyy myöntää, Kullan positiivinen palaute pukeutumisesta sen teki. Ei tarvinnut enää pelätä, että kaikki haukkuisivat. Oli itsevarma olo. Taisin kyllä myös aikuistua. Ja nyt minusta tuli "yli-ikäinen", ylitin jo täysi-ikäisyyden, heh!

1820661.jpg

Suunnittelin tekeväni hameen. Tai kaksi. Kiva syyshame, kun muutan pois kotoa. Jtn kivaa päällepantavaa, lohduttavaa. Yksin vieraassa kaupungissa. Solu, 2 muuta tyttöä, 13 neliön oma tila. Kyllä siitä koti tulee. Sisko virkkasi pannulappuja. Hauskoja, pirteitä:). Löysin kirpparilta jtn Marikangasta, vanha pussilakana. Siitä tulee verhot. Tjtn, en ole ihan varman vielä. Oranssia väriä elämään. Kämpässä on tällä hetkellä kaksi vaatekaappia, patja, liinavaatteita, 4 kumiankkaa. Ja punainen kattolamppu. Ei kuvia. Sori... Valkoiset seinät, kaikuu. Pakko saada jtn seinälle. Ainakin postikortteja. Yrittäisiköhän taitella jtn. En.. Ei kannata, en osaa.

1820650.jpg

Mukaan lähtee monta kumiankkaa. Kavereiden 18-vuotislahjat, miten niin vauhkonnut ankoista. Ja pehmolelut. Sain  Kullalta taas yhden, ankan. Ihana. Veikeä. Ja levyn. Rakkauslauluja. Ikävä jo nyt, ennen lähtöä.... Olen saanut sinulta 3 pehmolelua kahden vuoden aikana. Aikuinen?! Pikkutyttö aikuisen kehossa. Vaikka henkiseksi iäkseni sainkin taas 30 hujakoille. Testissä tosin ei kysytty, omistanko vielä pehmoleluja. Jutteletko niille? Tanssitko yksinäsi? Olenko outo?

1820652.jpg

Pöydälle on kertynyt kirjaston tavaraa. Muutama käsityölehti. Osa varmaan löytyisi kotoakin. Ja Tuntematon. Kai se on luettava nyt viimein. Miten olen voinut päästä lukiosta lukematta tuota? Noh, luinhan minä Tuurin Talvisodan. Laiha lohtu. Joensuussa on muuten hieno kirjasto. Ja sinne tulee SK. Ja Moda. Ja Novita. Jos vain on varaa lankoihin. Himottaisi tehdä yksi tunika. Ja pitkät sukat. Ja myssyjä. Ja se hame. Ympyrä sulkeutuu.

1820688.jpg

Tulee ikävä. Kotia. Kultaa. Perhettä. Kullan perhettä. Kummityttöä. Onneksi linjat kulkee.

~Kvaakkuli~

PS. Vaaville.. Kasaammista vaille valmis.

1820680.jpg