Vielä viime viikonloppuna mietin, mitä meinaan tehdä elämälläni.. Kuten olen puhunut, tahtoisin kovasti opettajaksi, eikä suht rankat työpäivät alakoululla ole saaneet päätäni käännettyä, vaikka esim eilinen eritysopen sijaisuus oli täyttä tuskaa..

Siispä olen pitkään tiennyt, että aion hakea Jyväskylään opiskelemaan luokanopettajaksi. Tulostettuani hakupaperin, kaikki alkoi tuntua mahdolliselta, tulevalta. Myöhemmin puseroon kuitenkin ryömi pelko.. Entä jos en pääsekään opiskelemaan heti ensi yrittämällä? Pitäisinkö välivuoden töissä ja opiskelisin avoimessa? Entä muut opinahjot, voisinko kuvitella viettäväni vuoden AMK:ssa opiskellen esim. yhteisöpedagogiaa? Pääsisinkö näihin, jos en pääse kasvatustieteelliseen? Mistä edes saa näitä koulutuksia?

Yksi kriteeri vaihtoehdoilleni oli läheisyys. En välttämättä kuitenkaan haluaisi lähteä yli kolmen tunnin ajomatkan päähän kotikunnastani, koska tahdon kuitenkin säilyttää suhteet porukoihin hyvinä. Ja porukoille voi mennä aina syömään/pesemään pyykkiä/saunomaan... jos ei omasta pussista lohkea.. Kuten jätkäni isosisko sanoi kerran: "viikolla syödään säästäen, vkoloppuisin tullaan kotiin syömään ruhtinaallisesti!" Ja tottahan se on, läheisyydestä on paljon hyötyä. Ja pienellä paikkakunnalla asuvana voin sanoa, että pakko minun on lähteä, kun täällä ole lukion jälkeen mtn. Ja silti pidetään luonnollisena, että tulee ainakin kerran kuukaudessa lotiin syömään:)

Toisena kriteerinä pitäisin jätkäni mirlipidetää. Olemme keksustelleet asiasta yhdessä. Hän on kyllä antanut minun päättää aika pitkälti tästä. Yksi päivä hän kuitenkin sanoi, että Joensuu saattaisi olla Jyväskylää parempi, ainakin hänen oikeustieteellisen kannalta. Keksin osin tämän innoittamana, että hei, jos en pääse JKL, voisin hakea opiskelemaan matikkaa Joensuuhun, johon pääsen suoravalintana sisään, ja siirtyä sieltä sitten kasvatustieteelliseen. Toisaalta tämä alkoi houkutella todella paljon. Mutta nyt minulla siis olisi periaatteessa yksi opiskelupaikka jo blaggarissa.

Rakensin tulevaisuuttani tänäänkin, eli kävin tekemässä äikän teksititehtävän uudestaa, en siksi, että edellinen olisi huono, mutta oikeastaan tunnen pystyväni vielä parempaan! Oli aika mukava huomata, että tällä kertaa koe ainakin vaikutti helpommalta ja sain hyvin tekstiä aikaan. Ja vielä hauskana faktana, eilen illalla kaverin kanssa mietittiin, mitä voisi tällä kertaa tulla, niin kappas, runo, susi ja eduskunta olivat siellä edustettuina! Mikä yhteensattuma!

Mutta eipä tässä nyt tällä kertaa varmaan enempää:)

~Kvaakkuli~